Mavrična unikatnica

Mandala

Mandale, ki iščejo svoj dom

mandala-roza

srčna ženska

€105.00

zemeljskamandala

obilje

€95.00

Kaj je mandala? Zakaj bi krasila moj dom?

Kaj je mandala? Zakaj bi krasila moj dom?

.Mandala je zagotovo čudovit okras. In ne samo to, mandala je še veliko več.

Beseda mandala pomeni krog, ki ponazarja, da se življenje nikoli ne konča in da je vse povezano med seboj. Pomeni enotnost, popolnost, večnost … najdemo jo povsod v naravi; njeni najočitnejši primeri so cvetlice, školjke, morska zvezda, snežinke, planeti, prerez plodov sadja in dreves.

Sestavljajo jo različni enakomerno in ponavljajoče razporejeni znaki, simboli, figure in liki … začne in konča se v sredini, s čimer posnema naravo.

Mandala je naravni feng šuj – oddaja namreč zelo močno svetlobo, zato je priporočljivo, da jo obesimo v stanovanju ali pisarni.

Z mandalo si lahko pomagamo pri meditaciji, sproščanju, osredotočanju in spoznavanju samega sebe. Z njo lahko raziskujemo svoja čustva, odnose in odzive. Pomaga nam pri koncentraciji. 

Izberimo si svojo mandalo, ki nas najbolj privlači, in ne tiste, za katero razumsko mislimo, da sodi v naš dom.

Udobno se namestimo in se osredotočimo na namen, ki ga želimo vnesti v svoje življenje. Opazujmo jo. Opazujmo vsako njeno podrobnost. Umirimo se, globoko dihajmo, utišamo svoje misli in se osredotočimo le na mandalo. Pozabimo na vse, kar se dogaja okrog nas. Pozabimo na svoje misli in čustva. Za nas obstaja samo mandala. Posvetimo se vsaki podrobnosti na njej. Vmes zaprimo oči in si jo predstavljajmo. Ko izgubimo sliko, spet odprimo oči in si jo znova oglejmo. Z vajo krepimo koncentracijo. Ko nam misli začnejo begati k vsakdanjim težavam, se ponovno osredotočimo na lepoto mandale. Počutili se bomo bolj sproščene in lahkotne.

Nekaj mandal, ki že krasijo nov dom in vanj prinašajo čudovito energijo.